Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Omletbloggen

Våra 10 bästa tips för att campa med hundar

Att ge sig ut på en campingtur tillsammans med din hund är en fantastisk idé… i teorin! Men tänk om hunden håller alla vakna hela natten, skäller okontrollerat mot alla främlingar eller springer iväg så fort hen känner doften av någon annans grill?

Vissa hundar är naturliga campare, medan andra blir frustrerade och rädda. Våra tio bästa campingtips kommer hjälpa dig och din hund att hitta rätt i campingdjungeln.

1. Tänk på din hunds personlighet.

En avslappnad hund som tycker om att vila efter en promenad lika mycket som hen faktiskt gillar promenaden i sig kommer förmodligen älska att campa. Samma sak med en social hund som älskar att träffa andra hundar och nya människor. Däremot kan en hund som är nervös eller aggressiv tycka att det är en ganska stressande situation. Om din hund i stort sett alltid är aggressiv mot främlingar är det bäst att hitta en annan slags semester, men annars gäller det bara att förbereda er och välja rätt plats att slå upp ert tält. Någonstans avskilt och tyst är förmodligen bättre än en camping mitt i sommaren.

Med det sagt kommer många vältränade hundar kunna hantera liv och rörelse på campingplatser, så länge de har möjlighet att komma bort från allt, och får regelbundna promenader.

2. Läs på innan ni ger er ut.

Många campingplatser tillåter inte hundar, och de flesta kräver att hundarna alltid är kopplade. De som godkänner hundar brukar vara väldigt stolta över detta, och kommer med säkerhet annonsera sin hundvänlighet. De är dock betydligt färre än de platser som har strikta regler kring hundar, så se till att kolla upp er rutt innan ni åker hemifrån.

3. Ta med dig allt din hund behöver.

Du måste ta med mat- och vattenskålar, det är bra att ha skålar och flaskor som du kan ta med dig när ni är ute och vandrar eller upptäcker nya platser. Packa ner mat, koppel, sele, munkorg, bajspåsar, säng, handdukar, favoritleksaker, fästing- och lushalsband, fästingborttagare och allting annat ni kan tänkas behöva. Om ni tältar under vinterhalvåret kan ett lysande halsband vara bra för att se hunden kvällstid.

4. Glöm inte viktiga papper.

Om någonting skulle hända, eller om hunden springer bort, är det bra att ha alla hundens uppgifter på halsbandet och papper från veterinären, som vaccinationer och kontaktuppgifter (helst laminerat, det är svårt att läsa blöta papper) nedpackade i väskan. Se till att hunden microchip är uppdaterat innan ni åker.

5. Kom på plats.

Efter resan, innan ni gör någonting annat, är det viktigt att låta hunden komma på plats. Hen kommer behöva kissa, och kommer må bra av att acklimatiseras till den nya platsen och vänja sig vid alla nya dofter och ljud. Ta med hen på en liten promenad runt campingplatsen och låt henne sniffa runt.

6. Håll hunden under kontroll.

Du vill inte behöva titta över axeln varannan sekund för att se till att din hund inte har gått för att undersöka duschrummen eller attackerar grannarnas picknick. Såvida din hund inte är otroligt vältränad är det bäst att ha hen i ett långt koppel, som du fäster i ett träd eller runt en stolpe. Då han hen sniffa runt, men kan inte smita när du inte har full koll. 

7. Städa efter er.

Plocka upp efter din hund och släng bajspåsar på rätt ställe. Städa bort skålar och leksaker efter att de använts så att andra hundar inte lockas att komma för nära, eftersom det kan leda till bråk.

8. Försök begränsa skällandet.

Om din hund skäller, distrahera hen eller ta med hen någon annanstans för att få hen att tänka på någonting annat än det som fått hen att skälla. En promenad är perfekt. Kom ihåg att barn och äldre som campar i närheten går och lägger sig tidigt, så efter klockan 8 måste det vara tyst från hunden. Det kan betyda att du tar med hunden in i tältet och uppmuntrar hen att göra sig redo för läggdags.

9. Begränsa godsakerna.

Det kan vara lockande att ge din hund rester från picknick och grillning, eller belöna hen lite för ofta för att hen är så duktig. För mycket mat kan göra att magen krånglar, vilket kan leda till otrevliga gaser i bästa fall, och kraftig diarré i värsta. Ge hunden vad hen vanligtvis äter, och belöna hen bara då och då. Det är bra att kommunicera detta till grannarna, så att din hund inte får nya ‘bästa vänner’ hos de som ger hen överblivna grillkorvar.

10. Ha roligt!

Ett enkelt men viktigt tips. Se resan som en semester snarare än som ett test. Ju lugnare du är, desto lugnare kommer hunden vara.

När din hund har vant sig vid livet i naturen kommer hen älska det lika mycket som du. Familjesemestrarna med hunden kommer bli fantastiska minnen som du kan se tillbaka på under åratal framöver!

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *