Omletbloggen

Nödvändiga produkter till din hund

En brun och vit hund ligger i en Fido Studio från Omlet

Alla hundföräldrar håller nog med om att hunden är en del av familjen! Därför är det också viktigt att hundens hygien är lika bra som resten av familjens.

Men vad är egentligen bra hundhygien? Behöver hunden borsta tänderna varje dag? Eller behöver hunden badas en gång i veckan? Behöver den en egen rutin för att ta hand om huden på bästa sätt? I den här bloggartikeln hittar du information om alla produkter du behöver för att du ska kunna se till att din hund har lika bra hälsa och hygien som resten av familjen!

Populära produkter du behöver

Oavsett om du precis har skaffat din första hund eller har haft hundar i många år vet du att bad och bra hygien är viktiga för att ta hand om din hund på bästa sätt. Men visste du att det inte räcker med att bara bada hunden då och då? För att ta hand om hunden på bästa sätt är det viktigt att tänka på det här:

Hygien

Vad som är den bästa regimen för din hund beror på hundens livsstil, vilken ras den är och om den har några sjukdomar eller andra krämpor. Hundar som gillar att rulla sig i lera behöver kanske ta ett bad oftare än hundar som helst bara ligger på soffan och latar sig. Och om din hund har känslig hud eller allergier är det bäst att prata med en veterinär om hur ofta hunden behöver ta ett bad.

Men det är inte bara att bada hunden du behöver tänka på! Såklart kan ett bra hundschampo få bort både smuts och loppor, men glöm inte hundens tänder! Det är minst lika viktigt att ta hand om hundens tänder för att den inte ska drabbas av tandvärk och problem med tandköttet, men det hindrar också att bakterier byggs upp i munnen, så se till att Fido använder tandtråd varje vecka!

Koppel och sele

Det är viktigt att ha ett tåligt och slitstarkt koppel eller sele eftersom en av de bästa sakerna med att ha en hund är att gå ut på ! Det är viktigt att hunden får tillräckligt mycket motion för att den ska må bra och hålla sig frisk även på ålderns höst!

Oavsett om du använder en sele eller ett halsband att fästa kopplet i så är det viktigt att hunden känner sig bekväm och att du har valt rätt storlek. Kopplet håller också hunden säker under era promenader och hindrar den från att springa iväg och utforska platser som kan vara farliga för den! Tänk på att hundar ska vara kopplade på många platser och att under vissa tider på året får hunden heller inte springa fritt i skogen!

Kost och näring

Det är självklart att hunden behöver äta en balanserad och näringsrik kost oavsett hur stor den är och vilken hundras du har. Precis som oss människor känner sig hunden bäst när den får en välbalanserad och näringsrik kost. Vi vet att vi kan känna oss trötta och vilja ta en tupplur efter att ha ätit en måltid som anses vara ohälsosam och samma sak gäller för våra hundar! För att den ska må bra behöver hunden äta en balanserad kost med en blandning av protein, kolhydrater, fetter, vitaminer och mineraler. Om du är osäker på exakt vad din hund behöver få i sig kan du alltid prata med din veterinär.

Hundsäng

Vi vet att hundar gillar att sova en hel del! Det är därför det är viktigt att köpa en bra och bekväm hundsäng. Det kan göra väldigt stor skillnad för hunden att ha en egen bekväm säng! När det gäller att hålla sängen hygienisk är det viktigaste att hålla överdraget rent. Det är viktigt att regelbundet tvätta bäddmadrasser, överdrag och hundfiltar varje vecka för att hålla hundens säng ren! Därför är det viktigt att köpa en hundsäng med avtagbara och tvättbara överdrag. Kom ihåg att det är viktigt att din hund alltid kan få en god natts sömn!

Det är viktigt med hundens hygien

Vi vet att det är viktigt att regelbundet bada hunden och borsta tänderna, men vad behöver ingå i en bra rutin för hundens hygien?

BORSTA PÄLSEN:

Även om du bara badar hunden en gång i månaden är det viktigt att du borstar hunden ett par gånger i veckan. Det här är inte bara något som de flesta hundarna tycker om, utan det hjälper dig också att bli av med lösa hundhår och låter hundens hud andas bättre. Långhåriga hundar som golden retriever eller newfoundland kan behöva borstas varje dag, men om du har en korthårig hund som en boxer eller beagle behöver du inte borsta dem lika ofta! Så det är viktigt att du har en borste, kam eller karda som passar hundens päls.

RENA VATTENSKÅLAR:

Dricker du ur samma vattenglas varje dag utan att diska det? Det trodde vi inte! Och vet du vad? Det ska inte din hund göra heller! Det är viktigt för hundens hälsa att du diskar både deras mat- och vattenskålar varje dag för att bli av med smuts och bakterier. Skålar tillverkade av rostfritt stål eller melamin är det bästa valet för vattenskålen eftersom de är lättare att diska och inte drar åt sig lika mycket bakterier som skålar i plast. Omlets vattenskål är ett bra val eftersom den är både snygg och kan diskas i diskmaskin!

HÅLL HUNDSÄNGEN OCH LEKSAKERNA RENA:

De flesta av oss tvättar våra sängkläder i genomsnitt en gång i veckan. Men vad gäller för hundsängen? Det är viktigt att du tvättar hundsängen av samma anledning som du tvättar dina egna sängkläder. Den lyxiga hundsängen Topology från Omlet är ett fantastiskt val tack vare de avtagbara bäddmadrasserna som kan tvättas i tvättmaskin! Du kan enkelt ta loss bäddmadrassen som fästs med en dragkedja och sen tvätta den i tvättmaskin. Under tiden kan du enkelt fästa en annan bäddmadrass på hundsängen så att din hund kan fortsätta använda den. Vi rekommenderar också att du regelbundet rengör hundens favoritleksaker i varmt vatten och ett hundvänligt rengöringsmedel för att bli av med potentiella skadliga bakterier.

Hundar som har högre krav på hygienen

Alla hundar behöver ha bra hygien, men vissa raser kan behöva lite mer hjälp än andra! Vissa hundraser som labrador, dalmatiner och boxer brukar ha större risk att drabbas av allergier. De här hundarna får ofta hudirritationer eller andra allergirelaterade problem som kan betyda att de oftare behöver bada eller få andra behandlingar. I de fallen kan havregryn och ett speciellt schampo behövas för att ta hand om hunden på bästa sätt. Om din hund är allergisk kan din veterinär hjälpa dig att hitta den bästa rutinen för att lindra symptomen.

Andra hundraser som kan behöva lite extra omsorg är hundar med specifika fysiska egenskaper som en platt nos eller veckad svans. Bulldogg och mops är exempel på två hundraser där du behöver fokusera mer på hygienen runt deras ansikte för att ta hand om och göra rent på bästa sätt. Det är lätt att bakterier och smuts fastnar i vecken så det är viktigt att göra ordentligt rent! Om du har hundraser som akita och chow chow behöver du också lägga extra omsorg på svansen eftersom bakterier och smuts lätt fastnar i vecken på svansen på de här hundarna, så för att undvika eksem och hudirritation är det viktigt att du gör rent svansen ordentligt.

Checklista om du har en valp

Om du har en valp behöver du ungefär samma saker som för en vuxen hund. De behöver äta en näringsrik kost, ha en sele/halsband och koppel som passar deras storlek, en bekväm hundsäng och så klart behöver du ta hand om deras hygien på bästa sätt. Några andra saker du kan behöva är minihundgodis för när du lär hunden nya kommandon och trick. Det också viktigt att ha några tåliga gummileksaker till hands för de vassa valptänderna att bita på.

Du bör också undvika att bada en valp mer än en gång i månaden. Under valpstadiet utvecklar hunden fortfarande alla naturliga oljor på huden och pälsen, så om den badar för ofta kan de försvinna för snabbt. Det är också viktigt att din valp badar i ljummet vatten eftersom den varma känslan kommer att påminna valpen om när hundmamman slickar den, vilket kommer att få valpen att känna sig lugn under badstunden!

Oavsett om du har haft hund i många år eller precis har skaffat din första hund så är det viktigt att du har rätt produkter till hands för att ta hand om hunden på bästa sätt. Det är viktigt att du gör din research och vet vad just din hund behöver beroende på ras, ålder och livsstil. Med hjälp av de här nödvändiga produkterna kan du se till att din hund lever ett friskt och hälsosamt liv, men såklart behöver den också massor av kärlek från dig!

En hund ligger på en lyxig hundfilt som ligger på en bolsterbädd med memory foam från Omlet

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *