Omletbloggen

Adoptera en hemlös hund – checklista

Golden Retriever hund ligger på Omlet Bolsterbädd

Vår checklista för att adoptera en hund kan hjälpa till att guida dig till vad du behöver tänka på innan du adopterar och vilka nödvändiga saker du behöver för din nya hund. Dessa fyrbenta pälsbollar är förtäckta superhjältar som skänker oändlig glädje, kärlek och skratt till ditt hjärta och hem för ett fantastiskt svansviftande äventyr. Men innan du påbörjar denna resa, är det viktigt att du är förberedd på din nya hunds ankomst. För att vara den bästa hund-föräldern behöver du ha de bästa produkterna. Vi tar oss en titt på denna fantastiska checklista för adopterade hundar som gör dig redo att välkomna din nya hund hem.

Varför adoptera en hund?


Det säger sig självt att en av de bästa anledningarna till att rädda en hund är att rädda ett liv. Men visste du att genom att
adoptera en hund, så räddar du inte bara den hundens liv, utan du räddar även ett annat liv också. För när du adopterar en hemlös hund, blir det en ledig plats på hundstallet för en annan hund, vilket i sin tur räddar ytterligare ett liv.

4 viktiga skäl till varför du ska fundera på att adoptera en hund:

 1. Villkorslös kärlek: Många människor oroar sig för att det finns många okända faktorer om de ska adoptera en hund. Men faktum är att oavsett om du skaffar en ny hundvalp från en hunduppfödare eller adopterar en hund från ett hundstall, så finns det okända faktorer för båda alternativen. Adopterade hundar har tacksamma hjärtan och en stor uppskattning för sitt nya liv, vilket tar sig i uttryck genom oöverträffad och villkorslös kärlek gentemot dig som hundförälder.
 2. Mer motion: Oavsett vilken hundras du adopterar så behöver alla hundar motion. Och som deras nya matte eller husse har du också just blivit deras motionskompis. Oavsett om du vill ha en mer aktiv livsstil eller inte, innebär att adoptera en hund att du nu har möjlighet att komma ut och njuta av naturen oftare.
 3. Nya möten: Hundmänniskor gillar att hänga med andra hundmänniskor – det är ett faktum. Så när du adopterar en hemlös hund får du möjligheten att träffa och umgås med nya människor. Möten i hundparker eller hundvänliga restauranger är ett bra sätt att få nya vänner både för din hund och för dig själv.
 4. Din nya bästis: Vad är bättre än en livslång vän som överöser dig med kärlek och glädje varje gång du är i närheten? Så är det när du adopterar en hemlös hund! En ständig lekkamrat, trogen och kramgo – din nya hund blir inte bara din vän för livet, utan den blir också en älskad familjemedlem. Vad mer kan du önska?

Vad behöver du tänka på innan du adopterar en hund?

Kunskap är makt när det kommer till att adoptera en hund. Så innan du börjar din resa som hundmatte eller husse, finns det några saker du bör tänka på.

 1. Först och främst behöver du utvärdera din livsstil. Hundar, särskilt adopterade hundar, kräver tid, uppmärksamhet och omsorg. Är du redo att spendera tid på promenader när det ösregnar, städa upp hår och oreda hemma och ta itu med en och annan tuggad sko? Att adoptera en hund till din familj behöver vara ett familjebeslut, så det är viktigt att alla medlemmar i hushållet, både tvåbenta och fyrbenta, är med på noterna och redo att välkomna en ny familjemedlem.
 2. Tänk sedan på ditt boende. Hundar finns i alla former och storlekar, men små lägenheter kanske inte är bäst lämpade för stora hundar och stora hem kan ha för mycket utrymme för små valpar att känna sig trygga. Att förstå olika hundraser och deras personligheter och hur energiska de är, kommer också hjälpa dig att bestämma vilken hund som passar bäst ihop med din familj.
 3. Slutligen så behöver du även tänka på din ekonomi. Precis som människor, behöver hundar nödvändiga saker som mat, hundleksakeroch regelbundna besök till veterinären. Det är viktigt att räkna in alla kostnader som är förknippade med hundägande så att du är beredd på alla oväntade kostnader som kan uppstå. Kom bara ihåg, att äga en hund innebär utgifter på ditt bankkonto, men belöningen du får i form av kärlek gör det värt det.

Välj rätt hundsäng

Att välja rätt hundsäng för din nya hund är ett viktigt beslut då det snabbt kommer bli både en plats att sova och en kär vän. Tänk på att många adopterade hundar kommer vara nervösa och rädda under deras första veckor i deras nya hem, så att ge dem en bekväm hundsäng som ger dem en känsla av säkerhet kan göra stor skillnad.

Vikten av sängar som ger support

Vår Bolsterbädd, designed och tillverkad av Omlet, har en unik design som kommer skapa en hemtrevlig plats som alla adopterade hundar kommer älska. Det vadderade materialet ger stöd och blir en trygg, mysig plats dit din hund kan dra sig tillbaka om den känner sig överväldigad eller blyg. Eller så kanske den bara kryper upp där ofta för att det är så bekvämt

På tal om bekvämlighet så är bolsterbädden designad med en exklusiv memory foam madrass som är extra stödjande och lyxig. Adopterade hundar kommer i olika åldrar, men många är lite äldre och kan ha känsliga leder. Bolsterbädden ger dem den bekvämlighet som de behöver för att vila och sova gott även på äldre dagar.

Hundsäng som är lätt att rengöra

Men det du kommer att älska mest med bolsterbädden är de anpassningsbara färgalternativen och enkla rengöringen. Välj bland en mängd olika överdrag i olika färger eller tryck i begränsad upplaga som matchar din heminredning. När överdragen blir för smutsiga eller illaluktande, kan du helt enkelt dra av dem och tvätta dem i tvättmaskinen, så blir de som nya. Äntligen finns det en hundsäng som alla i familjen kommer älska!

Vad mer du behöver för din adopterade hund

När du väl har hittat den perfekta hundsängen kan du göra det mer bekvämt för din hund med andra saker för att få den att känna sig mer tillfreds och hemmastadd.

4 produkter för en lyckad hemkomst för din adopterade hund

 • Filt: Din adopterade hund kommer att lära känna dig under de första veckorna hemma. Och ett av de bästa sätten att skapa ett starkt band med den är att låta den känna din doft. Att lägga till en mjuk hundfilt till din hunds bädd ger den inte bara mer komfort, utan det är ett annat sätt för den att komma närmare dig. Linda helt enkelt filten runt dig innan du lägger den på bädden, så att din doft alltid stannar hos den.
 • Hundkoja: Om din adopterade hund visar tecken på oro kan du hjälpa den att känna sig tryggare och lugnare genom att lägga till en hundkoja till deras rutin. Vår hundkoja Fido Nook, som är designad av Omlet, är ett utmärkt val eftersom det känns mindre som en standard-stålbur och mer som ett personligt hem i hemmet. Du kan även lägga hundbädden direkt i Fido Nook för att skapa den perfekta mysvrån.
 • Hundskålar: Med mat serverad 2-3 gånger om dagen, är hundskålarna som din hund äter från viktiga. Se till att du köper en som är robust och lätt att rengöra – varken du eller din hund vill ha spilld mat vid middagen.
 • Hundleksaker: En av de bästa sakerna med att vara hundförälder är att få spendera tid med att leka tillsammans med din hund. Även om promenader ute är superviktiga, är det inget som slår att leka med din hund. Så se till att du har många hundleksaker till hands så att du och din nya hund kan spendera mycket tid med att lära känna varandra.

Omlet och din adopterade hund

På Omlet värdesätter vi relationen mellan hundföräldrar och hundar över allt annat. Vi skapar produkter som är baserade på vår egen personliga erfarenhet av hundägande och förståelse för inte bara vad dina husdjur behöver, utan även för vad de vill ha. Och adopterade hundar är inget undantag. Vår Bolsterbädd kommer välkomna din nya hund med komfort och bekvämlighet och göra det möjligt för dig att fokusera på det som är viktigast – är lära känna din nya bästa vän.

Terrier ligger på Omlet lyxig hundfilt i fuskpäls på Bolsterbädd

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *