Omletbloggen

Är kaniner bra husdjur för barn?

Mamma och barn med husdjurskaniner som använder Omlet Zippi tunnelsystem med plattformar

Med så många olika husdjur att välja mellan undrar många föräldrar: Är kaniner bra husdjur för barn? Det korta svaret är ja, så länge det finns ömsesidig förståelse mellan kaniner och deras ägare. Kaniner kan vara underbara djur, fulla av personlighet och bedårande upptåg när de kan få utlopp för sina naturliga beteenden. Med ett komplett utbud av produkter för kaniner från Omlet, kan ditt barn börja bonda med sina kaniner med en gång och under många år framöver.

Därför är kaniner utmärkta husdjur för barn

Kaniner är intelligenta och sociala husdjur som är relativt lättskötta. Detta är några av anledningarna till att kaniner är fantastiska första husdjur för barn. Kaniner kan bo inomhus eller utomhus, men är gladast när de får så mycket plats som möjligt. I det vilda lever kaniner i omfattande underjordiska hålor och tunnlar – och tama kaniner delar samma önskan om att leva på detta sättet.

Omlets Zippi tunnelsystem för kaniner liknar de tunnlar och hålor som kaniner gräver i naturen. Tillsammans med våra Zippi plattformar och kaningårdar, kommer dina kaniner att springa runt och utforska precis som de skulle göra om de var i deras naturliga miljö. Och du kan låta dina barn välja kanintillbehör för att göra deras husdjurs hemmiljö mer personlig.

Våra Eglu Go kaninburar har den perfekta storleken för både kaniner och barn. Den lättrengjorda konstruktionen kommer göra det lätt för dina barn att rengöra den och den kommer även att hålla din trädgård fräsch. Och med tillhörande hjul och handtag kan våra Eglu Go kaninburar och tillhörande kaningårdar lätt flyttas runt din trädgård.

Att skapa en idealisk plats för din kanin är bara ett av många sätt att bonda med din kanin och skapa en nära relation med den. Våra kaninprodukter är designade för att föra dig och din kanin närmare varandra. Med rätt tillbehör och kvalitetstid kommer din familj att skapa en nära relation med era kaniner som kommer att vara livet ut.

Kaniner och barn: 3 saker att ha i åtanke

Även om det är sant att kaniner kan vara utmärkta första husdjur, är det viktigt att ha realistiska förväntningar på både dina kaniner och dina barn. Se till att dina barn är förberedda på det ansvar som är förknippat med att äga en kanin och att de är bekanta med kaninbeteenden och kroppsspråk.

1. Kaniner bör ha kompisar

Kaniner trivs bäst i grupper om två eller fler.
I det vilda kan kolonier av kaniner bestå av allt från två till dussintals kaniner. En ensam kanin kan bli passiv och utveckla onormala beteenden. Att skaffa två kaniner från början är bäst, men du kan också föda upp unga kaniner tillsammans. Se till att eventuella hanar kastreras – även om du bara har hanar. Okastrerade hankaniner kan bli osams när de hålls ihop, och okastrerade hanar som hålls med honor kommer att resultera i oönskade kullar. Okastrerade honor kan vanligtvis leva tillsammans utan problem.

2. Att ha kaniner är ett långsiktigt åtagande

Den förväntade livslängden för kaniner är 8-12 år, så de kan bli ett väldigt långsiktigt åtagande. Se till att det finns planer för när dina barn och kaniner blir äldre. Kommer barnen ta med sig sina husdjur när de flyttar hemifrån? Har du yngre barn som kan ta hand om kaninerna när deras äldre syskon har flyttat hemifrån? Eller är du villig att fortsätta ta hand om kaninerna själv?

Vår Eglu Go kaninbur i plast är det enda hem du behöver köpa för dina kaniner. Den robusta konstruktionen av kraftig plast och material som inte ruttnar kommer att hålla under lång tid. Observera att endast kaniner som är över 6 veckor gamla bör hållas utomhus. Yngre kaniner har svårare att reglera sin kroppstemperatur och kommer att klara sig bättre när de gradvis introduceras till utomhustemperaturer. Det gäller även äldre kaniner som fötts upp inomhus. Introducera kaniner till livet utomhus i små steg under ett par veckor för att göra övergången så smidig som möjligt.

3. Kaniner behöver gränser

Vilken kanin som helst kan hållas utomhus och de flesta mår bättre när de får leva ute. Livet utomhus återspeglar inte bara deras naturliga livsmiljö, utan att vara utomhus låter dem slippa hushållets liv och rörelse. Lär dig att förstå dina kaniners kroppsspråk så att du kan förstå hur de mår och hur de har det. Och, som med de flesta husdjur, ge dina kaniner så mycket utrymme som möjligt för att se till att de är så friska och glada som möjligt.

Omlets Zippi kaningårdar och lekhagar hjälper till att markera gränser för dina kaniner i alla miljöer. Våra Zippi lekhagar är perfekta att ha både utomhus och inomhus. De är lätta att flytta och de skyddar kaninerna mot rovdjur.

Gården som hör till Eglu Go kaninbur kan förlängas upp till 4 m, vilket ger gott om plats åt dina kaniner.

Två barn utomhus med deras kanin i Omlet kaningård för utomhusbruk

Bästa kaninraserna för barn

När du har bestämt dig för att kaniner är rätt val av husdjur för din familj, är det dags att bestämma dig för vilken kaninras du vill ha. Att välja kaninras avgörs främst av personlig preferens och hur mycket plats du har och vilket klimat du har där du bor.

Raser som till exempel Lejonhuvade kaniner är utmärkta för barn på grund av sin lugna personlighet, men kanske inte lämpar sig för livet utomhus i väldigt varmt eller fuktigt väder. Californian kaniner anses vara en tålig ras i alla klimat och de är kända för sitt lugna och vänliga temperament. Andra raser som är bra för barn är:

Belgiska jättekaniner är också utmärkta husdjur, men de kräver mycket plats på grund av deras storlek.

Omlet och din kanin

Omlet vill hjälpa blivande kaninägare att förbereda sig så snabbt och lätt som möjligt. Våra kaninprodukter som Kaninburen Eglu Go, Zippi kaningårdar och plattformar och Zippi tunnelsystem för kaniner är alla designade för att underlätta kaninägande. I slutändan är det föräldrarnas ansvar att se till att deras barn tar hand om sina husdjur på rätt sätt och med Omlet blir det en fröjd att hjälpa dina barn med dessa sysslor. Omlet hjälper till att föra hela din familj samman – både närmare varandra och närmare era husdjur.

Mamma och barn med kanin som använder Omlet Zippi tunnelsystem

This entry was posted in Kaniner


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *