Omletbloggen

Idéer för olika hönshusdörrar

En brun höna går in genom Autodörren till Eglu Cube hönshus från Omlet

Behöver du idéer för hönshusdörrar? Behöver ett hönshus ens ha en dörr? Vi kommer att utforska dörrarnas för- och nackdelar och på vilket sätt de är bra för ett hönshus. Och vi kommer att förklara hur din hönshusdörr kan fungera som en vaktpost mot rovdjur, ge extra isolering i kallt väder och även fungera som hönsvakt när du inte är hemma.

Behöver ett hönshus ha en dörr?

Ditt hönshus bör ha en dörr för att höja säkerheten och komforten för din flock. Hönshusdörrar har två huvudsakliga syften:

  • Att skydda dina höns från rovdjur
  • Att skydda dina höns från väder och vind

Att stänga dörren till hönshuset på kvällen är viktigt för att se till att dina höns är så säkra som möjligt mot rovdjur och mot nederbörd eller drag. Den perfekta tiden att stänga hönshusets dörr är direkt efter att alla dina höns har gått och lagt sig – vanligtvis strax innan natten faller.

Den bästa typen av dörrar för hönshus

Det finns några alternativ när det gäller att välja hönshusdörr, och de beror till stor del på vilken typ av hönshus du har.

Traditionella dörrar

Traditionella hönshusdörrar är antingen fullstora dörrar som även hönsägare kan gå igenom, eller en mindre version av en trädörr på gångjärn som är tillräckligt stor för att höns ska kunna gå igenom. Problemet med dessa är att träet snedvrids och förskjuts med tiden, vilket så småningom gör dem svårare att öppna och stänga. Luckor längs en hönshusdörr kan vara farliga, då drag eller rovdjur kan slinka igenom alla öppningar som är ett resultat av att dörrar flyttas med tiden. Dessutom kan hönshusdörrar i trä inte fästas på vilket hönshusmaterial som helst.

Automatiska dörrar

En automatisk hönshusdörr är gjord av lättrengjord plast som inte kommer att förskjutas eller bli skev av väder och vind. Den öppnas på samma, smidiga sätt varje gång och i alla väder. Omlets Autodörr kan installeras på vilket material som helst: Omlets hönsnät, vanligt hönsnät eller direkt på Eglu Cube hönshus.

Förutom att den håller bra under lång tid, kan Autodörren programmeras så att den öppnas och stängs enligt ett schema baserat på solen eller klockan, vilket gör den till en hönshusvakt för din flock.

Ljusavkännande automatisk hönshusdörr från Omlet

Vår Autodörr från Omlet är en sofistikerad ljusavkännande automatisk hönshusdörr som kan programmeras att öppnas och stängas enligt ett schema som du väljer. Några funktioner i vår Autodörr är:

  • Ljussensor för anpassade öppnings- och stängningstider
  • Tidsinställning för att ställa in ett schema baserat på klockan
  • Tillförlitlighet i alla väderförhållanden
  • Horisontell öppningsmekanism för hönsens säkerhet
  • Extra säkerhet mot rovdjur
  • Kan installeras på vilket hönshus eller hönsgård som helst
  • Integreras sömlöst med Eglu Cube

Hönsskötare älskar Autodörren på grund av dess mångsidighet, funktionalitet och prestanda. Att ta kontroll över din flocks schema och se till att det hålls även när du är borta tar din hönshållning till en helt ny nivå. Autodörrens ljusinställning lyser verkligen under vintermånaderna – dina höns kan stängas in innan solen har gått ner och förbli varma och bekväma i sitt hönshus tills solen går upp nästa morgon. Du och dina höns kan båda sova under de kallaste timmarna på morgonen, och du kan vara trygg i vetskapen om att Autodörren har gjort det lättare än någonsin tidigare att ha höns på vintern.

Enkla steg för att installera Autodörren

Autodörren är lätt att installera på alla befintliga hönshus och hönsgårdar. Välj det installationspaket som passar din uppsättning när du köper din Autodörr, så har du allt du behöver för installationen. Välj monteringspaket för Omlets hönsnät eller vanligt hönsnät i trä, och följ de detaljerade instruktionerna för att installera din Autodörr. Om du har ett Eglu Cube hönshus, behöver du inte köpa några extra fästen, utan du kan installera Autodörren så fort du har packat upp den ur lådan.

När Autodörren har installerats kan du enkelt och snabbt programmera ditt schema med hjälp av kontrollpanelen. Om du väljer att använda ljusinställningen kan mängden dagsljus väljas på Autodörren för både öppnings- och stängningstider, och anpassade fördröjningstider för öppning och stängning kan justeras. Detta ger dina höns en buffert för om vädret blir varmare och ger stark blåst en chans att försvinna om ljussensorn inte kan ta emot den programmerade mängden ljus.

Kan jag tillverka en egen hönshusdörr?

Att tillverka en egen hönshusdörr är ett alternativ, men då krävs det att man lägger stor uppmärksamhet på detaljer och andra överväganden måste också tas i beaktande. Höns har ömtåliga ben som lätt kan klämmas i dörrar, och material som trä kommer att ruttna och bli skevt med tiden, vilket gör att rovdjur kan komma åt hönsen. Du måste också manuellt öppna, stänga och säkra din egentillverkade hönshusdörr varje dag för att garantera att hönsen är säkra, vilket ibland innebär att gå ut i dåligt väder eller ut i mörkret när du kommer hem sent.

Att välja en Autodörr är en enkel lösning för din flocks säkerhet och komfort. Du kommer inte behöva oroa dig för säkerhet eller funktionalitet, och med den extra möjligheten att automatisera din flocks schema kan du vara säker på att dina höns tas om hand – samtidigt som du kan njuta av att ta sovmorgon.

Husdjursvård med Omlet

Omlet gör det enkelt och roligt att ha höns. Vi tar bort gissningar när det gäller att ta hand om din flock, eftersom vi har ställt både uppenbara och oväntade frågor när det gäller att skapa den perfekta uppsättningen för dina höns. Våra hönsgårdar, hönstraktorer, och hönshus är alla designade för att rymma både dig och din flock och ge er den bästa tänkbara upplevelsen.

En höna går nerför stegen till Eglu Cube hönshus från Omlet

This entry was posted in Höns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *