Omletbloggen

Vinterkul med din hönsflock

Chicken outside in the snow with fairy lights

Vintern är en rolig och festlig årstid för både människor och höns. Hönsen klarar sig mycket bättre i kallt väder än i varmt väder, så det är perfekt att spendera kvalitetstid med dina höns under kalla vinterdagar. Ta reda på hur litevinterkul med din hönsflock kan hålla deras sinnen och kroppar sysselsatta samtidigt som du kan bygga ett djupare band med dem.

Kan mina höns vara ute när det är kallt?

För det första är det viktigt att förstå att de flesta höns klarar sig bättre i kylan än de gör i värmen. Även om inte du gillar kyla, så njuter dina höns sannolikt mer av vintern än den varma sommarvärmen. Så länge som din flock har fått sina nya fjädrar i slutet av deras ruggningsperiod, så klarar de minusgrader bra. Så även om du kanske helst vill krypa upp i soffan framför brasan med dina lurviga familjemedlemmar, behöver du inte tycka synd om den fjäderbeklädda familjen utanför – ta bara på dig vinterkläderna och gå ut till dem för att få lite vinternöje.

Stärk bandet till din hönsflock

Höns kan bli väldigt fästa vid sina ägare, vilket gör banden mellan höns och människor både fina och unika. Höns är utmärkta husdjur för äldre människor, och hönsflockar är också både roliga och lärorika för barn.

Det kalla vädret och kortare vinterdagarna kan föra familjer och deras höns närmare varandra – men det betyder inte att din flock behöver lämnas ute i kylan. De klarar de lägre temperaturerna på natten bra i deras isolerade hönshusfrån Omlet, och det finns saker du kan lägga till deras hönsgård och aktiviteter att njuta av tillsammans med din hönsflock på vintern.

Julgodsaker

Du kan ge särskilt vintergodis till din flock för att hjälpa dem att njuta av årstiden. En vinterfrukost för höns som består av havre, russin, majs, varmt vatten och kryddor är en festlig måltid som är särskilt god en kylig morgon. Ta med din egen kopp kaffe eller te med tilltugg och njut av en krispig morgon med din flock och era godsaker. Annat vintergodis som du kan ge till din flock är:

  • Bladgrönt
  • Brysselkål
  • Paprika

Detta kan serveras tillsammans med proteinrika godsaker som alfalfahö i en Caddi godsaksbehållare för att hålla dem borta från den frusna marken.

Ha kul i hönsgården

Det är särskilt värdefullt under vintermånaderna att ge din flock mer plats i hönsgården, eftersom de då får mer utrymme att röra sig, vilket genererar kroppsvärme. Kallare väder är den perfekta tiden på året att lägga till plats med förlängningssatser till walk-in hönsgårdar, eller lägg till ett helt nytt område med hönsstängsel.

Väderskydd till walk-in hönsgårdar kommer att skydda dig och dina höns från snön medan ni är utomhus. Genomskinliga överdrag släpper igenom värmande solstrålar så att ni kan njuta av de svårfångade vinterstrålarna tillsammans. Du kommer att kunna bjuda in dina höns att ha kul i hönsgården eller i trädgården, vilket kommer att värma deras kroppar – och ditt hjärta.

Kul för din hönsflock

Hönsleksaker hjälper till att hålla dina höns varma genom att uppmuntra dem att röra sig mer och hålla dem uppe från den frusna marken. Och med dina vintergodsaker kan du bygga upp deras självförtroende och ditt band med dem när du lär dem att komma, sitta, flaxa med vingarna eller hoppa på kommando. Leksaker som flyttbart hönsträd med sittpinnar har den perfekta höjden för att du ska kunna interagera med dina höns på midjenivå och lära dem nya tricks. Eller få dem ännu mer inom räckhåll med ett anpassningsbart hönsträd med sittpinnar och umgås med din flock ansikte mot ansikte.

Andra idéer för aktiviteter som du kan njuta av med din flock är:

  • Rulla en leksaksboll (vanligtvis sådana som är gjorda för katter) fylld med torkade mjölmaskar eller annat favoritgodis
  • Gör ett område för foder med hö eller halm och sprid ut spannmål, torkade insekter, russin eller andra små godsaker.
  • Lägg rader av ätbar julgirlang gjord av osaltade popcorn och osötade tranbär för att dekorera runt insidan av hönsgården

Du kan också posera med dina höns på några av din familjs julfoton, eller ta lite festliga bilder på din flock när de leker i snön för att skapa unika julkort.

Omlet och din flock

Att ha en bra relation till dina höns på vintern behöver inte vara svårt. Våra hönsleksaker och tillbehör är designade för att föra dig närmare dina fjäderklädda familjemedlemmar än någonsin tidigare. Du kan förmodligen inte ta med dina höns in på vintern, men du kan ändå göra årstiden ljus för dem. Med ett välisolerat hönshus som Eglu Cube hönshus och en rymlig walk-in hönsgård, kommer din flock att vara bekväm på vintern, samtidigt som din relation till dem stärks.

Omlet Eglu Go Up Chicken Coop in the snow with fairy lights

This entry was posted in Höns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *