Omletbloggen

Förbered din hund inför vintern

En terrier sover på Omlets lyxiga hundfilt i fuskpäls på Omlets bolsterbädd

Löven faller av träden och det blir kallare ute. Hösten har övergått i vinter och kallare väder är på väg. Samtidigt som du tar fram vinterjackan inför vintern, tänk på att göra samma sak för din hund och välkomna den nya årstiden tillsammans. Följ dessa tips för att se till att din hund är redo för vintern och se dem vifta adjö till fallna löv och hej till snöiga promenader.

Hur kallt är för kallt?

De flesta hundar tolererar kalla temperaturer ganska bra – de har en inbyggd pälsjacka, trots allt. Men hur vet du när vinterkylan blir för mycket för din hund? Det bästa sättet att kontrollera att din hund inte är för kall är att hålla utkik efter dessa tecken:

  • Sitter i en hopkrupen position med svansen instoppad.
  • Gnäller oavbrutet – det här är vanligtvis hundspråk för “Jag fryser – låt oss gå in och värma oss”.
  • Vill inte gå ut på promenad, fastän de brukar älska att vara ute.

Dessa raser är som gjorda för vintern

Alla hundar behöver lite extra omvårdnad och värme under vintermånaderna men vissa raser är mer benägna än andra att bli för kalla. De som troligast behöver en vinterpäls är de mindre, korthåriga raserna som Beagle hundar, Mops hundar, och Chihuahua hundar. Tåligare hundraser som t.ex. Siberian husky hundar och Alaskan malamute hundar, å andra sidan klarar sig mycket bättre i kallare väder.

Låt dig inte luras av deras storlek – det finns några större hundraser som är extra känsliga mot kyla också. Grand Danois hundar, Saluki hundar och korthåriga Vorsteh hundar är några raser som inte gillar kallt väder på grund av deras kortare päls eller minimala kroppsfett.

Underhållning inomhus på vintern

Korta promenader runt kvarteret kan räcka för hundar på vintern, och när vädret blir för kallt är det dags att flytta motionen inomhus.

Det är viktigt under hela året att stimulera din hund inomhus men särskilt när det är kallt väder ute. Här är några sätt att hålla din hund aktiv inomhus när det är för kallt för att leka ute:

  • Leksaker, leksaker och leksaker. Oavsett om de är mjuka eller hårda, pipiga eller tysta, är hundleksaker ett jättebra sätt att underhålla din hund när den är inomhus. Dessutom är en omgång dragkamp eller kast med boll inomhus bra aktiviteter för att stärka relationen mellan dig och ditt husdjur.
  • Göm och hitta godsaker. Ett av de bästa sätten att få din hund att röra på sig är att låta den leta efter gömda godsaker i hela bostaden. Denna lek fungerar också som träning för hjärnan, så din hund kommer att få både fysisk och mental träning.
  • Ordna en lekträff med en annan hund. När det är för kallt för att träffas i favoritparken, fundera på att bjuda hem en hundkompis så att de kan göra sig av med lite energi inomhus.
  • Träning och hundtrick. Utnyttja den extra tiden med din lurviga vän genom att lära dem nya trick. Håll dessa stunderna korta och se till att använda massor av godsaker och beröm för att motivera din hund.

Skapa ett vinterlandskap för din hund

För att se till att din hund håller sig varm den här årstiden, skapa ett vinterlandskap hemma genom att göra dina rum extra mysiga. Att vintersäkra ditt hem för din hund är väldigt enkelt med Omlets utbud av genialiskt designade produkter för alla årstider.

Inget är bättre än att komma hem till en varm säng efter att ha varit ute en vinterdag. Och Omlets Topology hundsäng kommer inte bara ge din valp en oöverträffad sovupplevelse på en stödjande memory foam-madrass, utan du kan även anpassa sängen genom att välja bland flera olika bäddmadrasser som håller dem varma och mysiga hela vintern. Lägg helt enkelt på en ny bäddmadrass för att ge din hund känslan av en nybäddad säng och ta av den för att tvätta bort leriga tassavtryck i tvättmaskinen.

Välj mellan bäddmadrasser i fårskinn för en ultimat mjuk och lyxig känsla, eller en bäddmadrass i mikrofiber som torkar snabbt efter promenader i snön och som gör så att de känner sig varma igen på nolltid.

För att göra deras säng ännu bekvämare kan du lägga Omlets lyxiga hundfilt i fuskpäls högst upp. Eller lägg en plyschfilt på din säng eller soffa så att ni kan mysa tillsammans. Och med tre storlekar att välja mellan, kan du välja en filt som är stor nog att svepas runt vilken hund som helst.

Bör du ändra din hunds mat på vintern?

Vi människor kan ibland lägga på oss ett extra lager hull under jul och nyår. Det är bra att se upp så att din hund inte gör likadant! För precis som vi kan hundar försöka konsumera fler kalorier under vintern för att försöka skapa ett extra lager av värme. Men överkonsumtion av mat kan leda till komplikationer med hälsan i det långa loppet om det inte övervakas noggrant.

Om din hund är aktiv resten av året men saktar ner under vintern, behöver du fortsätta ge den ett jämnt kaloriintag för att den inte ska gå upp för mycket i vikt. Prata med din veterinär om hur du kan ändra kosten genom att ge dem mindre mat med hög kolhydrathalt och mer protein- och fiberrik mat för att hålla dem mätta under längre tid.

En extra dos Omega 3 är också bra för din hund på vintern. Det hjälper till att hålla huden och pälsen i toppskick, fria från flagor och klåda. Din veterinär kan tala om vad som är bäst för ditt husdjur, men hundvänliga tillskott av Omega 3 finns att köpa på internet eller i din lokala husdjursaffär.

Ta hand om din hund på vintern med Omlet

Vintern kan vara en av de bästa årstiderna, speciellt med din älskade hund vid din sida. Medan du kanske spenderar mer tid på soffan och mindre tid utomhus, kan våra produkter som Topology hundsäng, lyxig hundfilt i fuskpäls och hundleksaker hjälpa till att göra övergången till denna underbara tiden på året lätt som en plätt.

En hund som just kommit in skakar av sig på Topology hundsäng från Omlet

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *