Omletbloggen

Hur du kan fira nyår med ditt husdjur

En Jack Russell terrier hoppar ur sin säng med en lyxig filt i fuskpäls från Omlet

Att bli förälder till ett husdjur behöver inte betyda att dina roliga fester måste upphöra. Även om din nyårsfest kanske kommer se lite annorlunda ut när du har ansvar för ytterligare fyra tassar eller fjäderklädda flockkamrater, finns det ingen anledning att den inte kan hållas som vanligt. Här är våra tips på hur du kan fira nyår när du har husdjur så att alla får det trevligt.

Håll nyårsfirandet lugnt

Husdjur och höga ljud går inte ihop, men är det inte musiken som gör festen? Den här tiden på året kan redan vara stressande för våra lurviga och fjäderbeklädda vänner, med en plötslig förändring i deras rutin och fyrverkerier på nyårsafton, så att spela dina festliga favoritlåtar på full volym är ingen bra idé.

En del husdjur som hundar, kaniner, marsvin och höns kan dock ibland må bra av klassisk musik, då det har visat sig minska stress och ha en lugnande effekt. Så om du absolut vill lyssna på musik under ditt nyårsfirande, se till att ha din klassiska spellista redo och håll nere volymen.

Godsaker till nyår

Att njuta av dina favoritgodsaker på nyårsafton är ett underbart sätt att fira in det nya året. Eventuella överblivna chokladpraliner från julen och lättlagade kanapéer är de bästa mellanmålen den här tiden på året – men vilken mat är bäst för dina husdjur?

Att göra festlig mat till dina husdjur är superenkelt, roligt och innebär att ingen lämnas utanför festen. Även om godsaker köpta i butik kan ges till dina husdjur med måtta, är hemlagade snacks bättre för denna speciella kväll och mycket nyttigare än andra alternativ.

Kolla in dessa recept för hundar på festliga hundgodsaker och chokladtrianglar som säkert kommer bli succé, eller varför inte prova lite överblivna köttbullar utan lök i en kattvänlig buljong till din katt? Även om de kanske inte är med på festen, kommer marsvin och kaniner att älska lite bladgrönt eller broccoli i sina Caddi godsaksbehållare. Och glöm inte din hönsflock. Dina höns kommer också att uppskatta lite festliga delikatesser och kommer att gilla detta recept på en värmande vinterfrukost som omväxling till deras vanliga kost.

Filmmaraton

Mellan dina husdjursvänliga kanapéer kan du mysa i soffan med dina festliga favoritfilmer. Varför inte unna din hund en lyxig hundfilt i fuskpäls från Omlet som de kan mysa med, eller vad sägs om vår supermjuka kattfilt för att hålla dina möbler fria från katthår och skapa den perfekta platsen att koppla av för din katt?

En del katter, hundar och fåglar älskar att titta på TV, speciellt om det är andra djur inblandade. Andra hatar det dock, så det är en klok idé att bedöma hur ditt husdjur reagerar innan du planerar att ha ett filmmaraton på nyårsafton.

Husdjursvänliga nyårslöften

Början på ett nytt år är det perfekta tillfället att minnas året som gått och förbereda sig på vad du hoppas att framtiden har att erbjuda. Och vad passar bättre än att ha en mysig kväll på nyårsafton med familj eller vänner och dela vad du vill uppnå under det nya året? Du kan också reflektera över ditt husdjurs år och fundera på vilka mål du vill uppnå för dem.

Du kanske vill utforska nya platser med din hund, lära dina marsvin nya tricks eller så kanske din katt skulle ha nytta av ett nytt klösträd för att hjälpa dem gå ner i vikt. Precis som med att sätta upp alla mål, se till att använda SMART-metoden så att du och ditt husdjur har den bästa chansen att uppnå det du tänkt dig. Det betyder att ditt mål ska vara specifikt, mätbart, alldeles uppnåeligt, realistiskt och tidsmässigt vältajmat. Du kan hitta fler förslag på hur du kan ge husdjursvänliga nyårslöften i vår tidigare blogg här.

En kvinna och hennes katt tittar på varandra med Switch klösträd

Goodie bags

Bjud in några av dina och din hunds vänner hem till dig på nyårsafton. Och när firandet är slut, se till att ingen går hem tomhänt. Skicka hem dina gäster med lite läckra godsaker från kvällen, och se till att de är djurvänliga. Ett annat förslag är att inkludera en bild på dig och ditt husdjur. Att göra goodie bags är ett utmärkt sätt att ge dina gäster en personlig touch och de fungerar även som en påminnelse om den fantastiska kvällen alla kommer att ha haft.

Omlet och ditt husdjurs nyår

Gör dig redo för vad det nya året än har att erbjuda med hjälp av Omlets innovativt designade husdjursprodukter. Från vårt LED klösträd för att hjälpa katter att komma i form, till våra lättrengjorda hundsängar för tupplurar efter äventyr och vårt Eglu Cube hönshus för dig som vill utöka din flock. Våra genialt designade produkter gör det till en fröjd att ha husdjur.

En kvinna tittar på sin flock i Omlets Eglu Cube hönshus vid solnedgången

This entry was posted in Husdjur


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *