Omletbloggen

Allt du behöver veta om Eglu hönshus på sommaren

Funderar du på att skaffa ett Eglu hönshus till din flock? Dessa moderna hönshus tar hönshållning till en helt ny nivå – särskilt när vädret är extra varmt eller kallt. Här är allt du behöver veta om Eglu hönshus på sommaren, vilket kan vara en av de mest utmanande årstiderna för hönsägare.

Eglu Pro i en trädgård med två flickor

Gjord för alla väder

Alla Eglu hönshus från Omlet är konstruerade för både varmt och kallt väder. Med dubbla isolerade väggar, gott om ventilation och en robust konstruktion, är Eglu hönshus designade för alla väder. Så här bestämmer du vilket hönshus som är bäst för din flock, beroende på storlek, hönsras och hur mycket plats du har.

Eglu Pro

Vårt största hönshus hittills, Eglu Pro kan bekvämt rymma upp till 10 stora höns. Justerbara ventiler möjliggör mer ventilation under sommaren, samtidigt som de hjälper till att cirkulera luft. Den rymliga interiören i Eglu Pro gör att hönsen kan breda ut sig för att hålla sig svala när de sover på natten, och den förhöjda designen ger dina höns gott om skugga under hönshuset på dagen.

Eglu Cube

Ett hönshus med liknande design är Eglu Cube som är ett stort, upphöjt hönshus. Detta hönshus rymmer upp till 6 stora höns, eller upp till 10 dvärghöns. Det finns skugga under hönshuset, och spillningsbrickan kan tas bort för ännu mer ventilation under dagen. Eglu Cube kan enkelt flyttas med hjälp av valfria hjul och handtag, vilket gör att du kan flytta hönshuset till en skuggig plats i din trädgård efter behov.

Eglu Go Up och Eglu Go

Både Eglu Go Up och Eglu Go kan bekvämt rymma 3 höns. Dessa mindre hönshus har fortfarande samma dubbelväggsisolering som deras större motsvarigheter, och deras kompakta storlek gör dem lätta att flytta. Särskilt Eglu Go är perfekt för ruvande höns som behöver en ostörd plats där de kan sitta på sina ägg, vilket är vanligt under de vill göra under de varma sommarmånaderna.

Fördelar på sommaren

Utöver sina isolerande och ventilerande egenskaper erbjuder Eglu hönshus ytterligare funktioner för hönsägare som försöker hålla sin flock sval. Detta är möjligt tack vare att alla Omlets hönhus är gjorda av plast, vilket är ett bättre material för hönhus än trä på alla sätt. Här är några av de största fördelarna med Eglu hönshus i plast på sommaren.

Förebygger parasiter

Röda hönskvalster är en hönsskötares värsta mardröm och dessa parasiter är som mest aktiva på sommaren. De är svåra att behandla, är skadliga för din flock och det kan ta flera timmar av arbete att utrota dem helt. Som tur är är det mycket enklare att förebygga röda hönskvalster än att behandla dina höns när skadan väl är skedd. Dessa parasiter lever i skrymslen och vrår av hönshus i trä, men det finns ingenstans i hönshus av plast där dessa skadedjur kan gömma sig. Med rutinmässig rengöring och byte av strö kan Eglu hönshus förhindra röda hönskvalster och andra parasiter från att plåga din flock under sommaren.

Konstruerade för att hålla din flock sval

Våra Eglu hönshus är isolerade för att hålla dina höns svala när det är varmt ute. Men om du bor i ett område med intensiv värme och luftfuktighet, finns det saker du kan göra för att hjälpa till att sänka temperaturen inuti hönshuset ännu mer. För extremt varma temperaturer kan du använda dessa tre metoder.

Skugga

Ställ ditt Eglu hönshus på ett skuggigt ställe. Genom att hålla det borta från direkt solljus kommer utsidan av hönshuset att vara svalare, vilket i sin tur kommer att sänka temperaturen inne i hönshuset. För bästa effekt, ställ ditt hönshus på en plats som är skuggig under större delen av dagen för att hjälpa till att hålla temperaturen inuti sval.

Fläkt

Att ställa en liten fläkt inuti ditt Eglu hönshus kan hjälpa till att cirkulera ännu mer luft genom ventilerna. Se till att dina höns inte kan nå någon av sladdarna (batteridrivna fläktar är idealiska), och vinkla fläkten så att luften blåser ut genom hönshusdörren. Du kan också ställa en stor fläkt utanför hönsgården som är vänd mot undersidan av hönshuset för att ge din flock en sval bris när de är i skugga under hönshuset.

Is

Gör din Eglu till en iglo. Frysta vattenflaskor eller isförpackningar av plast placerade i spillningsbrickan eller direkt på sittpinnarna kan hjälpa till att snabbt sänka temperaturen i ditt Eglu hönshus. Dina höns kommer att uppskatta det svala föremålet att kura ihop sig mot, och innehållet i flaskorna kan läggas i din vattenbehållare när vattnet har tinat.

Enkel rengöring

Vi ska inte glömma det kärleksarbete som hönsskötare utför under sommaren. Det är ingen liten bedrift att städa ett hönshus i vamt väder, men Eglu hönshus gör rengöringen på sommaren till en lek. Våra lättrengjorda hönshus

Bekvämpa värmen med tillbehör

Lägg till tillbehör till ditt Eglu hönshus för att hjälpa dig i sommarvärmen. Eglu väderskydd ger din flock mer skugga och Caddi godsaksbehållare kan fyllas med din flocks favoritsommarsnacks. Lägg till sittpinnar för höns eller en Chicken Swing till din hönsgård för att ge dina höns en luftig plats att sitta på när det är som varmast på dagen. Och glöm inte att göra ett sandbad till dina höns för att hjälpa till att hålla deras fjädrar, som är naturligt isolerande, i bästa skick.

Omlet och din flock

Genom en väl genomtänkt och målmedveten design ger våra Eglu hönshus sinnesfrid och komfort för flockar och hönsägare över hela världen. Från extra stora hönshus til l små hönshus att ha som backup, kan du och dina höns vara lugna i sommar och vara säkra på att deras hem håller dem trygga och svala i värmen. Lägg till en smart Autodörrför att automatisera din flocks schema som pricken över i:et i den ultimata sommarkonfigurationen, och du kommer aldrig mer behöva mer oroa dig för att ställa väckarklockan för att släppa ut dina höns på morgonen. Det är dags att njuta av sensommaren, på Omlets sätt.

En kvinna tittar in i Eglu Cube i en trädgård

 

 

This entry was posted in Höns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Popular Posts