Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Omletbloggen

Hur du övertygar din familj att låta dig skaffa höns

Vare sig du försöker övertyga din partner, sambo eller förälder att låta dig skaffa höns behöver du inte vara orolig, vi har alla trick du behöver för att få över dem på den goda sidan. Det viktigaste är att du kommer vilja ha dina höns i en Eglu, för på så sätt kommer några av deras orosmoment försvinna direkt, tack vare den unika och innovativa designen.

Omlets guide till att övertyga någon att du behöver höns!


? Höns tar upp så mycket plats.

? Svar: Höns kommer i alla former och storlekar, inklusive dvärghöns, som kommer vara nöjda i den minsta av trädgårdar.

 

? Höns luktar illa.

? Svar: Höns luktar gott, men deras bajs kan vara lite otrevligt. Eglun är dock så otroligt lätt att rengöra. På mindre än 5 minuter kommer den lukta gott igen!

 

? Höns förstör trädgården.

? Svar: Alla Eglu-hönshus är lätta att flytta på, och höns förbättrar faktiskt gräset genom att dra ut mossa och sprida gödsel.

 

? Vi har massvis med rovdjur.

? Svar: Alla Eglus är rovdjurssäkra, vi har till och med haft björnar som försökt men misslyckats att komma in. Rävar, grävlingar och duvhökar kommer tack vare den säkra gården med golvlist inte kunna komma åt hönsen.

 

? Vi kommer inte kunna åka på semester.

? Svar: Höns bor utomhus, och du kan lämna dem över helgen om du ger dem tillräckligt med mat och vatten. Under längre perioder brukar grannar och vänner gärna komma och kolla till dem, speciellt om de får äggen som belöning.


Här är några andra bra knep du kan använda för att ytterligare övertyga:

 

? Subtila hintar – Börja lägga urklipp från Omlets broschyr eller hemsida på olika platser i huset. Speciellt bra ställen är på kylen, på spegeln i badrummet och på deras kudde.

 

? Smakprov – Köp ett ägg direkt från en bondgård och ett från mataffären. Gör ett smaktest för att visa skillnaden i både färg och smak.

 

?Rädda höns – Visa dem hur andra räddat industrihöns och förklara hur du också kan rädda höns som annars måste slaktas.

 

? De äter skadedjur – Höns är fantastiska små trädgårdsmästare, och så länge du låter dem gå runt i trädgården kommer de äta skalbaggar och fästingar som du aldrig kunnat bli av med på andra sätt.

 

? Vänliga husdjur – Folk är ofta överraskade över hur snälla och vänliga höns är som husdjur, och de har alla sin egen personlighet. Om du har en vän som redan har höns kanske ni kan åka dit så att du kan visa din familj detta och ge dem möjligheten att klappa en höna för att se hur gulliga de är. Om inte kan ni alltid besöka en 4H-gård eller en djurpark som har höns.

 

? Börja ge dem hypotetiska namn – Hitta på namn till dina kommande höns. Försök få de andra i familjen att vara med och brainstorma. Kanske vill ni döpa dem efter era bästa fotbollsspelare? Efter medlemmarna i ABBA? Eller kanske Karl Gustav och Silvia?

 

This entry was posted in Höns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *