Omletbloggen

Omlets tips och råd för att dina höns ska kunna njuta av sommarvädret

Nu börjar det bli varmare och snart är sommaren här på riktigt, men hur kan du se till att dina höns håller sig svala under de varma sommarmånaderna? Vi har sammanställt några av våra tidigare artiklar med tips och råd så att dina höns också kan njuta av det fina sommarvädret…

7 sätt att hjälpa dina höns hålla sig svala i sommar

Hönsägare, Omlets hönsstängsel

 

Visste du att höns inte kan svettas? Istället använder de sina ben, kammar och slör för att ge från sig värme från kroppen. De flämtar också och sträcker ut sina vingar för att få in luft nära kroppen. Så vad kan du göra för att hjälpa dina höns under sommaren?

Från vatten till sandbad, här är våra 7 enkla men effektiva tips för att hjälpa dina hönor hålla sig svala i sommarvärmen…

 

10 saker hönsägare inte ska göra på sommaren

 

Från 7 saker du ska göra, till 10 saker du inte ska göra i sommar om du har höns! De här råden är minst lika viktiga som de här ovanför som handlar om hur du ser till att dina höns är bekväma i sommarvärmen och hjälper dig också se till att dina hönor inte får värmeslag.

 

Ett lila Eglu-hönshus från Omlet

Så här skyddar du dina höns från röda hönskvalster

Tittar in i ett hönshus i trä

 

Röda hönskvalster, eller dermanyssus gallinae, är utan tvekan hönsägarens värsta fiende! De är nattaktiva varelser som bor i skrymslen och vrår i ditt hönshus, och de kommer bara ut på natten för att dricka blod från dina höns. De flesta som haft höns under en längre tid har säkert stött på dessa parasiter, och kan bekräfta att de är mer destruktiva och svåra att bli av med än alla andra skadedjur tillsammans.

Läs mer om hur du behandlar och bekämpar röda hönskvalster i ditt hönshus för att dina höns ska slippa ha problem nu i sommar.

 

Hur Eglun håller dina höns svala

 

Traditionella hönshus och kaninburar är gjorda av trä. Det har sina fördelar: det är ett lätt material att arbeta med, det går att anpassa, och det ser bra ut. Men när det kommer till att hantera olika väderlekar finns det en del svagheter. Trä isolerar inte värme så bra, vilket betyder att om det är varmt utomhus kommer värmen snabbt gå igenom träet.

Om du har ett hönshus i trä kan det vara dags att överväga en uppgradering till ett hönshus som både är bättre isolerat och ventilerat innan värmeböljan slår till. Du kan läsa mer om hur en Eglu håller dina höns svala i den här artikeln.

 

Det rosa hönshuset Eglu Cube från Omlet

 

 

This entry was posted in Höns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *