Omletbloggen

Aktiviteter som barn och husdjur kan göra tillsammans

En flicka håller i tassen till en hund som sitter i hundkojan Fido Studio från Omlet

Vi vet alla att husdjur inte bara är husdjur, utan att de även är familjemedlemmar. Så för er husdjursföräldrar som också är föräldrar till barn, varför inte skapa ett starkare band mellan dina barn och fyrbenta vänner genom att engagera dem i spännande aktiviteter som ger skratt, glädje och oförglömliga minnen? Gör dig redo att ha kul med denna skattkammare av idéer som kommer att tända fantasin och ge oändliga timmar av underhållning och engagerande aktiviteter som dina barn och husdjur kan göra tillsammans.

Baka godsaker för dina husdjur

Barn älskar att hjälpa till i köket! Och när de vet att deras kulinariska ansträngningar kommer att sluta i någonting läckert för deras lurviga familjemedlem, kommer de säkert vilja hjälpa till. Se bara till att receptet du väljer för ditt husdjur är säkert för dem att äta, och följ samma regel som gäller för barn – godsaker ska avnjutas i begränsad omfattning.

Har du en hamster hemma? Använd några av dina ingredienser som du redan har hemma för att göra dessa goda hemmagjorda hamstergodsaker med honung. För att ge din hund en frukost som den kommer älska, låt dina barn kläcka äggen och mixa bananerna för att göra dessa hundvänliga pannkakor. Det bästa med denna aktivitet är att alla familjemedlemmar kan äta godsakerna.

Hitta på nya lekar att leka med din katt

När katten är borta dansar råttorna på bordet, heter det enligt ordspråket. Men när barn och katter är tillsammans är leken ännu bättre! De flesta katter älskar att leka, eftersom det härmar deras naturliga instinkter att kasta sig efter något och slå med tassarna. Så innan du låter ditt barn leka nära med ett husdjur, se till att de förstår hur man hanterar dem på ett säkert sätt.

En interaktiv lek med att jaga fjädrar, kattleksaker, eller scarfer, är en rolig lek för både barn och katter. Vill du ta med leken utomhus? Låt dina barn leka tillsammans i en tryggt inhägnad kattgård medan de jagar bubblor. Och för äldre katter som kanske tycker att det är för jobbigt att jaga, kan du uppmuntra ditt barn till att stretcha bredvid deras favoritkatt som klöser på ett robust klösträd för katter.

Lär din hund nya trick

Det sägs att man inte kanlära en gammal hund nya trick, men det stämmer faktiskt inte. Med rätt uppmuntran, lite tålamod och massor av kärlek kan din hund lära sig nya saker i alla åldrar i livet. Och att dina barn lär din hund ett nytt roligt trick är ett utmärkt sätt för dem att ha kvalitetstid tillsammans.

Sommaren är en bra tid att låta dina barn engagera sig i att lära hunden hur man hämtar en pinne eller till och med lära sig ett nytt kommando som “sitt och skaka tass”. Se till att ditt barn har gott om hundgodsaker i sina fickor för att ge som belöning när hunden lär sig nya trick. Och då nya trick kräver mycket mental stimulering, se till att du har en bekväm och stödjande hundsäng där din lurviga vän kan vila efter all intensiv lek. När sommaren är över, kommer dina barn och hund kunna imponera på hela familjen med allt de har lärt sig.

Veckopeng

Sysslor hemma är ett bra sätt att lära dina barn vikten av ansvar, men det är också ett bra sätt att låta ditt barn tjäna lite pengar. Och att lära sig värdet av arbete i ung ålder kommer alltid att löna sig senare. Så för att försöka få dina barn och husdjur att spendera mer tid tillsammans samtidigt som de hjälper till med det nödvändiga arbetet i hemmet, varför inte låta dem städa hönshuset också för att tjäna lite extra fickpengar?

Våra Eglu hönshus är så lätta att rengöra att alla som är tillräckligt långa för att nå in och röra vid en höna lätt kommer kunna få dem skinande rena. Med lite husdjurssäkert desinfektionsmedel och vatten blir dina hönors hem glittrande rent och hygieniskt hälsosamt på nolltid. Och vilket barn gillar inte att använda en vattenslang? Denna enkla syssla med att göra rent hönshuset och samla in ägg ger inte bara ditt barn någonting meningsfullt att göra med hönsen, utan hjälper även till att avlasta för dig. En situation som alla vinner på!

En flicka håller i ett marsvin i Omlets marsvinsgård

Hemmagjorda leksaker för kaniner

När det gäller roliga produkter för kaniner, kan Omlet hjälpa till. Men om du letar efter aktiviteter som ditt barn och din kanin kan göra tillsammans, leta inte längre än till din egen trädgård. Ett av de bästa sätten att få alla att vara ute och ha kul är att gå på skattjakt i trädgården. Låt dina barn samla några kvistar och blad i naturen för att väva till en boll eller en krans. Dina kaniner kommer att älska att leka med sina nya leksaker och även att knapra i sig dem, och dina barn kommer att känna sig duktiga när de har skapat en ny kaninleksak.

Men det roliga för dina kaniner slutar inte där! Om du har en gammal handduk eller ett trasigt par jeans som du vill bli av med kan du göra en trasdocka till dina kaniner. Låt dina barn använda sin kreativitet för att göra något vackert. Bara att knyta en knut i mitten av en remsa av kraftigt tyg kommer att ge timmar av nöje för kaniner att slita isär i sin kaningård utomhus. Se bara till att ta bort den innan de har förstört den helt – du vill inte att de ska andas in för mycket tyg.

Bygg en hinderbana för din hamster

Hamstrar är nyfikna och energiska husdjur. Så gör det mesta av dina barns och din hamsters intresse för att springa, hoppa och klättra genom att hjälpa dina barn att bygga en hinderbana för din hamster. Börja med att hitta ett säkert område i ditt hus där hamstern kan släppas ut, på avstånd från öppna dörrar och andra husdjur. Du kanske vill bygga banan i en lekhage eller skapa en mur med böcker eller andra tunga föremål. Se bara till att de inte kan ramla omkull och skada hamstern.

Har du ett Lego-älskande barn hemma? Få dem att använda sin kreativitet till att göra konturerna av hinderbanan. Lego-bitar kommer också att utgöra fantastiska hinder och steg som din hamster kan navigera mellan. Använd rena glasspinnar för att bygga en stege eller en ramp som hamstern kan klättra upp på, och bygg tunnlar och gömställen med toalettpappersrullar och kartonger. Limma ihop dem för att skapa en hamsterlabyrint i hinderbanan och låt dina barn gömma godsaker för att uppmuntra din kanin till att utforska.

Fotografera

Att fånga bandet mellan barn och deras husdjur i bilder skapar härliga minnen som är värdefulla att ha i många år framöver. Under en fotografering kan barn och husdjur göra olika poser och interagera med varandra för att visa upp deras speciella relation. Denna aktivitet låter inte bara barn och husdjur ha roligt tillsammans utan uppmuntrar också deras kreativitet och förmåga att uttrycka sig. Det är också ett utmärkt tillfälle att lära barn om tålamod, empati och respekt för djur. Ha kul med olika platser och färgglada kläder (om ditt husdjur går med på det!) och gör bilderna så kreativa som du vill. Här är våra bästa tips på hur du tar bättre bilder på dina husdjur.

Abstrakt tass-konst

Om du har barn har du förmodligen flera teckningar som sitter på din kyl och frys. Varför inte lägga till lite abstrakt tass-konst gjord av ditt favorithusdjur till samlingen? Låt din hunds kreativitet flöda genom att hjälpa ditt barn att skapa tillsammans med din hund för att göra ett vackert konstverk.

Skaffa lite giftfri, vattenbaserad färg och lägg försiktigt din hunds tassar i den. Med hjälp av några hundgodsaker, guida din hund till en tom canvasduk och låt den gå över hela duken, för att skapa en abstrakt tavla med tasstryck. Du kan till och med låta dina barn vara med på det roliga genom att lägga till deras handavtryck också! Se till att ha vatten till hands för att rengöra alla händer och tassar och det är kanske bäst att göra denna aktivitet utomhus för att undvika risken för hand- och tassavtryck på mattor och möbler.

Omlet för samman barn och husdjur

På Omlet vet vi att bandet mellan barn och deras husdjur verkligen är speciellt. Att engagera sig i aktiviteter tillsammans stärker inte bara deras sammanhållning utan har också flera fördelar för dem båda. Med vår personliga erfarenhet av husdjur och geniala expertdesigner skapar vi produkter för hundar, katter, höns, kaniner, med flera,
som kommer att få fram det bästa ur alla i familjen. Så prova en av dessa delade upplevelser med dina barn och husdjur och skapa en livslång vänskap som kommer att lämna tassavtryck i deras hjärtan för alltid.

En pojke och hans mamma interagerar med en hamster i Qute hamsterbur från Omlet

This entry was posted in Husdjur


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *