Omletbloggen

5 hundvänliga inredningstips för ditt hem

En hund vilar i hundburen Fido Studio på Omlet bolsterbädd

Om du har hund hemma är det viktigt att se till att ditt hem är lika bekvämt, hygieniskt och säkert för din hund som det är för dig. Med dessa 5 hundvänliga inredningstips, kan du vara säker på att din hund är säker hemma, medan ditt hem förblir i toppskick.

1. Materialval spelar roll

Detta är ett enkelt påstående som kommer att spara mycket tid och kostnader för städning i det långa loppet. Välj tvättbara soffmaterial där det är möjligt och undvik material som lätt kan repas eller som lätt drar till sig lös päls. Det går att få bort djurhår från ditt hem även om det kan vara krångligt, och det går delvis att förebygga. Vissa hundar behöver trimmas mer än andra, och att borsta din hund regelbundet kommer att hjälpa till att hålla pälsen borta från möbler.

Detsamma gäller golv – välj ett golv som är lätt att moppa och torka, särskilt efter en smutsig hundpromenad. En lättrengjord hundsäng som vår bolsterbädd kommer också hjälpa till att minimera smuts och päls i ditt hem. Dra bara av överdraget och maskintvätta det för att hålla ditt hem fräscht och för att ge din hund känslan av en nybäddad säng.

2. Matcha din hunds säng med din heminredning

Din hunds säng behöver inte längre sticka ut som en ful möbel i ditt hem. Omlets bolsterbäddar finns i 15 djärva färger, med ett urval tryck i begränsad upplaga från Dog Walk- och Gardenia-kollektionerna som passar din inredningsstil. Att matcha hundsängens färg till en accentfärg i vilket rum som helst kan vara ett bra sätt att integrera hundsängen med din inredningsstil och verkligen göra den till en del av hemmet.

Du kan höja din hunds säng från marken med vårt utbud av designerben för hundsängar. Med 9 olika stilar att välja mellan, finns det en kombination av hundsäng och ben för varje hem och hund. Vill du ha fler inredningstips? Ta reda på om din hundsäng matchar din inredning.

3. En hundkoja eller en snygg möbel?

En snygg hundsäng behöver en snygg hundkoja som matchar. Hundkojor rekommenderas av både hundtränare och veterinärer för att de har många fördelar. De erbjuder inte bara ett eget avskilt utrymme för din hund, utan de kan också inge trygghet och säkerhet, särskilt för valpar och oroliga hundar när de känner sig ängsliga.

Standardhundkojor kan se fula ut i ett vackert inrett hem, men vi har skapat en produkt som fungerar som både hundkoja och möbel. Vi introducerar den moderna hundkojan Fido StudioDen finns i valnöt eller vit design och du kan även lägga till en garderob med en praktisk förvaringslåda för dina hundleksaker och godsaker (och kanske även kläder!). För att göra hundkojan komplett kan du lägga in din bolsterbädd för att skapa det perfekta gömstället för din fyrbenta vän och ett snyggt hörn i ditt hem.

4. Ta bort frestelser

Det är viktigt att ställa saker som lätt går sönder eller potentiellt skadliga föremål som glasögon och levande ljus högt, inte bara för din skull utan också för din hunds säkerhet. Det är klokt att välja högre, snarare än lägre, soffbord för att kunna ha godsaker för människor utom synhåll för din hund.

Hundar som är fysiskt och mentalt stimulerade är mindre benägna att vara destruktiva i hemmet. Se till att din hund har tillgång till berikande aktiviteter förutom deras dagliga promenader, oavsett vilken hundrasdu har. Du kan ge din hund motion inomhus genom att leka lekar som kurragömme, lära din hund nya trick eller kanske göra en hinderbana med saker som du har hemma.

5. Växter och husdjur

Du kan fortfarande njuta av krukväxter och en vacker trädgård när du har en hund, du behöver bara först kontrollera att de inte är giftiga. Det här är inte en uttömmande lista, men följande växter kan vara farliga för hundar:

 • Aloe vera
 • Lök- och vitlöksplantor
 • Murgröna
 • Blåklockor
 • Påskliljor
 • Vindruvor
 • Mistel
 • Järnek

Det finns dock många växter som är hundvänliga. Dessa inkluderar men är inte begränsade till:

 • Magnolia
 • Rosmarin
 • Fänkål
 • Penséer
 • Vetegräs
 • Solrosor
 • Lavendel

Och om din hund gillar växtjord, är det en bra idé att hålla krukväxter utom räckhåll för grävande tassar!

Omlet och din hunds hem

Med Omlets utbud av hundprodukter som våra lättrengjorda hundsängar, snygga hundkojor och hundleksaker, kan du fortsätta att skapa en underbar relation mellan dig och din hund, medan både ditt och din hunds hem förblir en trygg oas som också ser trevligt ut.

En hund ligger på en bolsterbädd med Nature Trail-tryck från Omlets Dog Walk-kollektion

This entry was posted in Hundar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *