Omletbloggen

Pride of Omlet: Tio fantastiska berättelser

Artikelserien ”Pride of Omlet” är en samling fantastiska historier som slår ett slag för extraordinära husdjur och delar berättelser om deras mod, talang, kärlek för människor och medkänsla med världen.


Pride of Omlet: Vi slår ett slag för handikappade husdjur


Jerry är en tuff, lekfull och lite bångstyrig gatuhund från Rumänien som kan stå på händerna! Men det började med att han landade på fötterna när han fick flytta in hos Shena och inspirerade henne att starta ett djurhem som tar hand om handikappade djur. Läs artikeln här!

Pride of Omlet: Den trofasta följeslagaren


Marthas husse och matte, Nicola och Ben, köpte höns till Nicolas mamma Julia som bodde tillsammans med dem. Familjen hade aldrig kunnat tro att en höna skulle bli en trofast följeslagare till Julia när hon drabbats av demens på äldre dagar. Läs artikeln här!

 

Pride of Omlet: Burhönsen som fick jobb på ett stödboende


Hennifer, Marge och Sybil började livet som burhöns, men nu går de fritt och njuter av livet tillsammans med Jonathan som ger hönorna ett bättre liv på stödboendet Rosemead. Jonathan (en av de anställda och förespråkare för höns) tycker att hönor har en fantastisk förmåga att hjälpa till att lösa svåra sociala situationer. Läs artikeln här!

Pride of Omlet: Det perfekta paret


På pappret var Kipper inte direkt vad Angela letade efter, men efter många år av problem med hans beteende blev han en väldigt väluppfostrad blodgivare som räddat livet på över 40 andra hundar och det visade sig att Kipper var den perfekta hunden för Angela. Läs artikeln här!

Pride of Omlet: Hönan Henni fick jobb som lärarassistent


Hönan Henni jobbar som lärarassistent. Hon är en söt och gosig höna som älskar barn och följer i sin husse Hamish och matte Veritys fotspår. Läs artikeln här!

Pride of Omlet: Mipit tar hand om sin matte


Mipit är en psykisk hälsa-hund till sin matte Henley. Han hjälper Henley att vara självständig och må bra och vem skulle inte vilja ha en hund som kan ta ut soporna, svara när det ringer och alltid vara den bästa vännen i både vått och torrt? Läs artikeln här!

Pride of Omlet: Den pensionerade filmstjärnan Peaky


Han är bara ett år gammal, men Peaky är redan en pensionerad filmstjärna. Han hade bott i en bur hela livet och bara blivit utsläppt när det var dags att jobba och när han flyttade in hos Joana och Fergus var han ett fluffigt men nervöst gult vrak. Men de har bestämt sig för att hjälpa Peaky, deras söta lilla kanariefågel, att kunna blomstra och känna sig trygg igen. Läs artikeln här!

Pride of Omlet: Katten Harry räddade livet på Sophia


När man har växt upp med husdjur tycker man aldrig riktigt att ett hem känns riktigt som hemma utan ett djur i familjen. Vad Sarah inte visste när hon räddade den lilla katten Harry var att han skulle komma att rädda livet på hennes dotter Sophia. Harry har nämligen en speciell gåva, han kan känna av när Sophia håller på att få ett epilepsianfall och har räddat hennes liv många gånger. Läs artikeln här!

Pride of Omlet: Hunden Busters skägg


Busters öde var att han skulle jaga bollar på Barry Islands stränder. Han är en älskvärd labradoodle med stora bruna ögon och ett långt skägg. Han är en tänkare som gillar att leka och han har skrivit en barnbok tillsammans med sin matte Natalie för att öka medvetenheten om autism. Läs artikeln här!

Pride of Omlet: Den modiga kaninen Pixie


Men 18 månader senare har den busiga lilla kaninen allt hon kan önska sig och lär sig sakta att lita på sin nya matte Wendy som verkligen älskar henne. Läs artikeln här!

This entry was posted in Höns


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *