Omletbloggen

De bästa kattsängarna för olika katter

En katt sover på en röd bolsterbädd

De bästa kattsängarna ger en lika hög nivå av komfort för katter som en madrass gör för människor. Men eftersom alla katter är olika kan det vara en ganska svår uppgift att hitta en säng som passar katter i alla åldrar, raser och storlekar. Vi på Omlet har många års erfarenhet som både djurälskare och produktdesigners med expertkunskap och vi har noggrant undersökt hur vi kan skapa den perfekta kattsängen.

Hur du väljer den bästa sängen till din katt

När du ska välja den bästa sängen för din katt är det några saker du bör tänka på.

  • Storlek – En storlek passar verkligen inte alla. Det är därför Omlets bolsterbädd finns i två storlekar och den större sängen är lämplig för större raser eller för katter i hushåll med fler än en katt som tycker om att mysa ihop.
  • Bekvämlighet – Vill din katt sjunka ner i en supermjuk plyschsäng som känns som att sväva på ett moln, eller ligga och snusa på en drömsk memory foam-madrass med förstärkt support för en ostörd sömn? Vi tycker att båda alternativen låter bra. Komfort är nummer ett när det gäller kattsängar, det är därför vi skapade Maya Donut kattbädd och vår bolsterbädd med memory foam. Båda ger en överlägsen nivå av komfort, med olika alternativ för att passa olika sovstilar hos katter.
  • Stil – Komfort är viktigast, men coola katter behöver så klart sängar som ser snygga ut med. Båda designerna för Omlets kattsängar finns i över 30 iögonfallande eller dova färgnyanser, så att du kan hitta en som passar ditt hem perfekt. Den snygga Ruby Red-färgen på Maya Donut kattsäng lägger till en djärv färgklick till ditt rum, eller om du föredrar en mer neutral look, varför inte välja den lugnande Stone Grey-färgen på bolsterbädden?
  • Avskildhet – Varje katt förtjänar en egen plats. Var du bestämmer dig för att ställa din katts säng är upp till dig, men att ställa den i ett instängt utrymme som t.ex Maya katthus för inomhusbruk är det perfekta stället för en tupplur.

De bästa kattsängarna för små och stora katter

Din katts säng bör passa din katts storlek, oavsett om den är liten och smidig eller stor och ståtlig. Medan de flesta katter får plats i den minsta bolsterbädden, vet vi att en del katter behöver lite extra plats för att kunna sträcka på sig.

Även om det inte är en komplett lista över stora kattraser, så kommer Maine Coon, Ragdoll och Sibiriska katter bland annat att ha nytta av en större säng som den medelstora bolsterbädden. Med en högkvalitativ madrass av memory foam klarar sängen av den extra vikten samtidigt som den hjälper din katt att slappna av i musklerna. Detta är särskilt viktigt för överviktiga katter, som är mer benägna att drabbas av komplikationer i muskler och leder. Du kan läsa mer om hur du kan hjälpa din katt att behålla en hälsosam vikt i vårHur kan jag få min lata katt att motionera? blogg.

För små kattraser som Munchkin katter och American Curl (långhår), rekommenderar vi den lilla bolsterbädden.

De bästa kattsängarna för kattungar

Vi vet alla att kattungar är väldigt söta och roliga. De älskar att leka och tillbringar sina tidiga dagar med att ständigt orsaka bus! Och efter en lång dag med sina favoritleksaker och klösträd, är en bra kattsäng ett av de viktigaste tillbehören för en kattunge. Kattungar kan i själva verket sova upp till 20 timmar per dygn, så det är väldigt viktigt att hitta en bra säng åt dem.

Vår Maya Donut kattbädd är perfekt för växande kattungar, och den fylliga kudden behåller sin form i många år framöver. Kattungar är också mer benägna att frysa när vädret blir kallare. Maya Donut kattsäng med sitt överdrag i fuskpäls är då idealisk för att hålla dem varma och bekväma. Du kan även lägga en lyxig kattfilt i fårskinn ovanpå sängen under kalla vinternätter.

De bästa kattsängarna för äldre katter

Vi behöver alla lite extra stöd när vi åldras – och detta gäller våra husdjur också. Att gå in och ur sängen kan vara jobbigt för äldre katter som kan lida av ledproblem och artrit, vilket är långt ifrån idealiskt, med tanke på att de gillar att sova upp till 20 timmar varje dag.

En kattsäng med lätt upphöjda fötter som ger lättare tillgång till sovplatsen kan då vara bra. Både Maya Donut kattsäng och bolsterbädden med memory foam finns med en rad snygga ben som kompletterar överdraget och ditt hem. Har du redan en Maya Donut säng som du har köpt utan ben? Då kan du köpa ben till den, som lätt kan monteras på vår sängram till kattsängen Maya Donut.

Den bästa sängen för att lugna din oroliga katt

Katter kan bli oroliga av många anledningar. Eftersom de flesta katter har svårt att anpassa sig bra till förändringar kan det till exempel räcka att flytta till en ny miljö för att en katt ska bli orolig. Att din katt gömmer sig, fryser eller uträttar sina behov utanför deras kattlåda är alla vanliga tecken på att din katt är orolig katt. Om beteendet fortsätter under en längre tid, kontakta din veterinär för att få råd. Men under tiden finns det några saker du som ägare kan göra.

Att ge din katt en mysig och ombonad säng kan hjälpa. Vår Maya Donut kattsäng är utmärkt för oroliga katter och ger dem en känsla av trygghet med upphöjda kanter för att få dem att känna sig trygga. Ställ din kattsäng i katthuset Maya för inomhusbruk för ännu mer avskildhet, där din oroliga katt kan ha sitt eget utrymme, bort från hemmets liv och rörelse.

Kattvård med Omlet

Att ta hand om din katt har aldrig varit enklare än med Omlets produkter. Från våra anpassningsbara kattsängar, till våra hållbara klösträd, kattgårdar, och den snygga och hygieniska kattlådan Maya som ser ut som en möbel– med Omlets genialiskt designade produkter kan du möta alla katters behov. Våra produkter gör det helt enkelt lättare och ännu mer givande att ta hand om dem.

En kattunge står på Maya Donut kattbädd i Buttercup Yellow

This entry was posted in Katter


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *